22/8/11

Σύσσωμο το Παπανδρέικο κάνει -ξανά- διακοπές φιλοξενούμενο του Δασκαλαντωνάκη...(ιδιοκτήτη των GRECOTEL και οφειλέτη 600 εκατ. στο δημόσιο)


Για ολιγοήμερες διακοπές, που μπορεί να κρατήσουν και μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, έφτασε στην Κρήτη με τη σύζυγό του Άντα και με τους τρεις σωματοφύλακές του, ο πρωθυπουργός. 

Μετά τις διακοπές σε Σέριφο και Σκιάθο, και αφού έκανε ένα σύντομο διάλειμμα για να προεδρεύσει
 στις κυβερνητικές συσκέψεις που έγιναν εντός της εβδομάδας, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να επισκεφτεί και τις Γούβες της Κρήτης όπου κατέλυσε στο ξενοδοχείο "Αμιράντες". Στο ίδιο ξενοδοχείο βρίσκεται ήδη εδώ και μερικές μέρες ο αδερφός του Νίκος με την σύζυγό του και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, ενώ νωρίτερα ήταν και ο υφυπουργός Σπ. Κουβέλης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου και η σύζυγός του είναι μόνιμοι φιλοξενούμενοι του κ. Νίκου Σηφουνάκη, ο οποίος είναι γαμπρός του κ. Δασκαλαντωνάκη που ελέγχει τον φερώνυμο υπερχρεωμένο ξενοδοχειακό όμιλο αφού είναι γνωστό ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του οφείλουν στις τράπεζες πάνω από 600 εκ. ευρώ.
Είναι επίσης γνωστό ότι στο εσωτερικό της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη υπάρχει ανοικτή διαμάχη για τον έλεγχο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεών τους και βρίσκεται σε εξέλιξη μια αδελφοκτόνος δικαστική διαμάχη.
Από τη μία πλευρά, είναι ο ίδιος ο κ. Δασκαλαντωνάκης και η κόρη του Μάρι (η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη) και από την άλλη η μητέρα και τα δύο άλλα παιδιά, ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη. Την πλευρά της μητέρας, τη στηρίζει ποικιλοτρόπως ο εφοπλιστής Θόδωρος Βενιάμης του οποίου η κόρη έχει παντρευτεί τον Γιάννη Δασκαλαντωνάκη.

Προσφάτως, δικαστήριο του Ρεθύμνου με απόφασή του δικαίωσε το Νίκο και την Μάρι Δασκαλωντανάκη εκπαραθυρώνοντας από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τη μητέρα και τα δύο μικρότερα παιδιά τα οποία κατείχαν το 60% της εταιρείας.
Να σημειωθεί επίσης ότι η ξενοδοχειακή επιχείρηση του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και θεωρείται σχεδόν αδύνατον να αποπληρώσει τον υπερβολικό δανεισμό της, ενώ σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η εταιρεία αυτή κρατιέται στη ζωή λόγω της ανοχής των τραπεζών και των διασυνδέσεων του βασικού μετόχου με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
 
 
http://witnessfree.blogspot.com/2011/08/grecotel-600.html