24/8/11

Facebook: βελτιωμένες ρυθμίσεις ασφαλείας από την Πέμπτη

Μια σειρά αλλαγών των ρυθμίσεων ασφαλείας των χρηστών, ετοιμάζει το facebook, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα μέλη του να χειρίζονται καλύτερα και πιο αξιόπιστα τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Μεταξύ των αλλαγών που θα γίνουν αντιληπτές από τις 25 Αυγούστου, είναι η επιλογή για το ποιος μπορεί να δει το κάθε αντικείμενο ξεχωριστά το οποίο δημοσιεύουν οι χρήστες, ενώ οι χρήστες που θα επισημαίνονται σε μια δημοσίευση (σε φωτογραφία ή βίντεο), θα έχουν την επιλογή να σβήσουν τη δημοσίευση που τους αφορά προτού αυτή «ανεβεί» στο προφίλ τους.

Ακόμα, πλέον θα μπορούν να επισημαίνονται και άτομα τα οποία δεν είναι απαραίτητα φίλοι του ατόμου που κάνει τη δημοσίευση, η επισήμανση της περιοχής θα μπορεί να γίνεται και από τον υπολογιστή και όχι μόνο από το κινητό τηλέφωνο, όπως ισχύει μέχρι τώρα, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα ο χρήστης να βλέπει τον τρόπο που άλλοι χρήστες βλέπουν το προφίλ του.

Ο αντιπρόεδρος του Facebook Chris Cox, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι αυτές οι αλλαγές δεν σημαίνουν ότι οι τωρινές επιλογές έχουν πρόβλημα, απλά αποτελούν βελτίωση αυτών. Στο μέλλον, αναμένουμε να δούμε βελτιωμένες επιλογές ασφαλείας, καθώς το facebook σκοπεύει να απευθύνεται και επίσημα σε παιδιά κάτω των 13 ετών.





www.zougla.gr