21/8/11

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες που ήθελαν τον Πρωθυπουργό να μην πραγματοποιεί την καθιερωμένη ομιλία ενώπιον των παραγωγικών φορέων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ .

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο 10 με 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως κάθε χρόνο, ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές και αναφέρουν ότι η παρουσία του φέτος στη ΔΕΘ θα είναι «λιτή και ουσιαστική».

Ο κ. Παπανδρέου θα συνοδεύεται μόνο από πολύ μικρό αριθμό κυβερνητικών στελεχών και αυστηρά όσων σχετίζονται με την οικονομία, γεγονός που υπαγορεύεται από την ανάγκη περιστολής των εξόδων.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, ο περιορισμός της κυβερνητικής παρουσίας αντανακλά την επιθυμία του Πρωθυπουργού να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα «τακτοποιεί τα του οίκου της».

Υπό αυτή την έννοια ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να μετατραπεί η ΔΕΘ σε χρήσιμο και λειτουργικό «εργαλείο», καθώς στη διάρκειά της θα τεθεί το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για το προσεχές διάστημα, το οποίο συμπυκνώνεται στον όρο «ανάπτυξη».

Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους. Ταυτόχρονα έχουν δοθεί οδηγίες και κάθε υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες θα οδηγήσουν και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στους σχεδιασμούς του κ. Παπανδρέου, όπως αποφασίστηκε στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, είναι η παρουσία του στην ΔΕΘ να έχει τον χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής παρέμβασης, καθώς επιθυμεί να αναφερθεί στη θέση, στην πορεία και στην προοπτική της χώρας μέσα σε ένα εντελώς ρευστό διεθνές περιβάλλον.

Επίσης, σχεδιάζει να προχωρήσει σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όχι όμως απαριθμώντας νόμους, αλλά επιχειρώντας να εντάξει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης σε ένα σύνολο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων οι οποίες, όπως έχει ο ίδιος αναφέρει πολλές φορές, έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.

Τέλος, ένα άλλο χαρακτηριστικό που θέλει να προσδώσει στην παρουσία του στην ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου είναι η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο του αισθήματος πολιτικής σταθερότητας, αλλά και της στήριξης των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων μέσω του διαλόγου και της συνεννόησης. http://www.skai.gr/

Αντιδράσεις: