27/8/11

Δεκαοκτώ νεκροί από την επίθεση στα γραφεία του ΟΗΕ

Δεκαοκτώ νεκροί και 8 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της επίθεσης εναντίον του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούτζα.


"Μέχρι στιγμής, έχουμε 18 νεκρούς και 8 τραυματίες", είπε ο Μάικ Ζούοκουμορ, αξιωματούχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Νιγηρίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο, είναι παρόμοια με εκείνη του Ιουνίου στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Αμπούτζα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ριζοσπαστική ισλαμιστική παράταξη Μπόκο Χαράμ (η ονομασία της μπορεί να αποδοθεί από μια τοπική διάλεκτο ως "η δυτική παιδεία είναι αμαρτία", ή "η δυτική παιδεία είναι απαγορευμένη"). Η οργάνωση δρα κυρίως στο μουσουλμανικό βορρά.

Την Πέμπτη, η Μπόκο Χαράμ είχε προβεί σε βομβιστική επίθεση στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ένας στρατιώτης.

Ο Οκιλάτζε Μάικλ, μέλος του προσωπικού του ΟΗΕ που εργάζεται στο κτίριο, είπε ότι είδε πολλές σορούς. "Είδαμε την έκρηξη στο κτίριο. Όλοι οι άνθρωποι σκοτώθηκαν. . . Τα 

πτώματά τους είναι παντού", είπε.










http://www.ethnos.gr