23/8/11

Βοδινο αλα Στρογκανοφ (stroganof)


Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
500γρ βοδινό κρέας κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες (χωρίς λίπος)
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 κούπες μανιτάρια κομμένα σε φέτες
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν (ξηρά ή φρέσκο)
Αλάτι/πιπέρι
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα, sour cream (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλιτζάνι νερό


Προετοιμασία:
Λιώστε τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις λεπτές λωρίδες βοδινού. Ψήστε ανακατεύοντας συχνά μέχρις ότου το κρέας να ροδίσει αρκετά. Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο δεν θα κάψει χαμηλώνοντας αρκετά την θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε το κρέας και αφαιρέστε το από την κατσαρόλα σε ένα μπολ.

Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά και αφαιρέστε από την κατσαρόλα στο μπολ με το κρέας.
Χρησιμοποιώντας πάλι την ίδια κατσαρόλα λιώστε το υπόλοιπο του βουτύρου, αυξήστε την θερμοκρασία και προσθέστε τα μανιτάρια. Ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 4-6 λεπτά. Προσθέστε το εστραγκόν και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά.

Τώρα προσθέστε τα κρεμμύδια και το κρέας από το μπολ, και το νερό στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κοχλάσει και χαμηλώνουμε την φωτιά για να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για μερικά λεπτά.
Προσθέστε την ξινή κρέμα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί. Σιγουρευτείτε ότι η ξινή κρέμα δεν είναι παγωμένη και ότι είναι εκτός φωτιάς το φαγητό όταν την προσθέσετε.
Συνήθως αυτό το φαγητό αυτό σερβίρεται με χοντρά μακαρόνια ή ρύζι. Η επιλογή είναι δική σας. Καλή Όρεξη!