8/8/12

Σοκ: 30 σκυλιά εγκλωβισμενα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Δάφνη

Ο ιδιοκτήτης τους, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, όπως έγινε γνωστό, ήταν τοξικομανής.

Ακριβής καταμέτρηση δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς ζώα εμφανίζονται από παντού.
Όπως είπαν στο zoosos.gr εκείνοι, που αντίκρυσαν αυτή τη φρίκη, πρόκειται για κουτάβια, για ενήλικα, αλλά και για ηλικιωμένα ζώα μικρόσωμα και μεγαλόσωμα, όλα σκελετωμένα από την ασιτία και με δερματικά προβλήματα.
Αυτά τα πλάσματα για χρόνια ζούσαν μέσα στη βρωμιά μέσα σε σωρούς από σκουπίδια, πλαστικές σακούλες και περιττώματα.
Μετά τον θάνατο του συλλέκτη άρχισαν οι αντιδράσεις από τους γείτονες, αφού τα ζώα ήταν ατάιστα, αφρόντιστα και φυσικά εξαθλιωμένα μέσα σ' αυτό το γκέτο σ' έναn χώρο, που θυμίζει χωματερή, και είναι φυσικά εστία μόλυνσης.

Όταν οι εθελοντές φιλόζωοι έφτασαν εκεί, για να σώσουν, ό,τι σώζεται, για κάποια από τα σκυλιά ήταν ήδη αργά και τα εντόπισαν νεκρά.

Η Μαρίτα Σφακιανάκη έκανε αμέσως έκκληση για τη σωτηρία των ζώων μέσω facebook.
Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.) σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της διάσωσης των ζώων και δραστηριοποιήθηκε αμέσως την ώρα, που άλλοι κάνουν ανέμελοι τις διακοπές τους. Δραστηριοποιήθηκαν και κάποια μέλη σωματείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας πήγαν σήμερα επί τόπου για να μεταφέρουν κάποια από τα σκυλιά σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας.

Όμως μέσα σε αυτό το οίκημα βρίσκονται ακόμα 8 ζώα και όλα είναι φοβικά.
Τώρα ευτυχώς έχουν φαγητό και νερό, όμως ανάμεσα τους υπάρχουν και θηλυκά, που εγκυμονούν, γι' αυτό και επείγει η μεταφορά και η άμεση στείρωση τους.
Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 ο Δήμος Δάφνης οφείλει να αναλάβει τα ζώα και να τα σώσει από το γκέτο.