8/8/12

Κάτω από το νερό το 80% της Μανίλα (Φωτογρφίες)

Οι πλημμύρες οι οποίες πλήττουν την Μανίλα εδώ και τρεις ημέρες έχουν πλήξει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων και την περιφέρειά της, με τους κατοίκους των παραγκουπόλεων να είναι εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό ο οποίος δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Η ένταση των βροχών του μουσώνα μειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης της Τετάρτης, αλλά το 60% ως 80% της πόλης παρέμενε κάτω από νερό και ο άσχημος καιρός αναμενόταν να συνεχιστεί όλη την ημέρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία και τις αρχές.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους στην πρωτεύουσα και τις κοντινές της επαρχίες, ανάμεσά τους εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας που ζούσε σε μια παραγκούπολη στη βόρειο τμήμα της πόλης όπου τρία σπίτια θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη.
Ο απολογισμός αυτός αυξάνει σε 74 τον αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει το αρχιπέλαγος από τα τέλη Ιουλίου.

Οι πλημμύρες χαρακτηρίστηκαν οι χειρότερες των τελευταίων ετών και είναι πιο εκτεταμένες ακόμα και από εκείνες του 2009, όταν η τροπική καταιγίδα Κετσάνα είχε πλημμυρίσει μεγάλα τμήματα της Μανίλας και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 464 ανθρώπους. Δύο τυφώνες που σημειώθηκαν το Σεπτέμβριο πέρυσι είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 101 ανθρώπους.

Στις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, πάνω από 1,23 εκατ. άνθρωποι επλήγησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εκ των οποίων οι 850.000 ζήτησαν βοήθεια από τις αρχές. Περίπου 250.000 άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι έχουν καταφύγει σε σχολεία, γυμνάσια και άλλα δημόσια κτίρια.

Αντιδράσεις: