7/8/12

Ο Τσίπρας στους «10 πιο επικίνδυνους πολιτικούς της Ευρώπης»


Αφιέρωμα στους 10 πιο επικίνδυνους πολιτικούς για το ευρωπαϊκό εγχείρημα κάνει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», δίνοντας ξεχωριστή θέση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα.


Το όνομα του κ. Τσίπρα φιγουράρει δίπλα αυτό του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας,Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Το κοινό χαρακτηριστικό, που φέρει και τον βαθμό επικινδυνότητας κατά το Spiegel, είναι ο «φτηνός» λαϊκισμός που χρησιμοποιούν οι εν λόγω πολιτικοί, για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη.
Για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο πρόσφατη πρότασή του έχει ως εξής: η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αρνηθεί τις συζητήσεις με την τρόικα. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει εγκληματικές τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων. Τον έχουν αποκαλέσει 'τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στην Ευρώπη', καθώς ηγείται του ριζοσπαστικού αριστερού συνασπισμού στην Ελλάδα και έχει βάλει πλώρη για την κυβέρνηση. Ο Τσίπρας βασίζεται στο ότι δεν μπορούν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ –και γι' αυτό επικεντρώνεται στη δομική αντιπολίτευση».
Τη λίστα των 10 επικινδυνότερων συμπληρώνουν οι: Μάρκους Ζέντερ, ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, γνωστός για τις επιθέσεις του κατά της Ελλάδας, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ο Τίμο Σόινι, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών», ο Γερμανός Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας του CSU, ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ, ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPOΧάιντς Κρίστιαν Στράχε, ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργόςΒίκτορ Ορμπάν.


πηγη:newsbomb