8/8/12

ΣΟΚ: Αγνοούνται επτά αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

Αγνοούνται από το περασμένο σαββατοκύριακο επτά καμερουνέζοι αθλητές, οι οποίοι βρίσκονταν στην Μεγάλη Βρετανία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πυγμάχος Τόμας Εσόμπα είναι ένας εκ των επτά αθλητών από το Καμερούν, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί από το Σαββατοκύριακο

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του Καμερούν, Νταβίντ Οτζόνγκ, ως αγνοούμενοι φέρονται πέντε πυγμάχοι, ένας κολυμβητής και μία αθλήτρια του ποδοσφαίρου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της εξαφάνισής τους εν μέσω αναφορών ότι ήθελαν να μείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για οικονομικούς λόγους.

Ο Οτζόνγκ δήλωσε ότι είχαν βίζα που τους επέτρεπε να μείνουν έως τον Νοέμβριο. «Αυτό που ξεκίνησε ως φήμη τελικά έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο ίδιος σε επιστολή του προς το υπουργείο Αθλητισμού του Καμερούν.

«Επτά καμερουνέζοι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου εξαφανίστηκαν από το ολυμπιακό χωριό», ανέφερε ο Οτζόνγκ.

Πρώτη εξαφανίστηκε η αναπληρωματική τερματοφύλακας της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Καμερούν, σύμφωνα με τον ίδιο. Η Ντρουσίλε Νγκάκο δεν ήταν στις 18 που επιλέχθηκαν μετά την προολυμπιακή προετοιμασία στη Σκοτία και τα ίχνη της χάθηκαν όταν οι συμπαίκτριές της έφυγαν για το Κάβεντρι για την τελευταία τους αναμέτρηση με την Νέα Ζηλανδία.

Την εξαφάνισή της ακολούθησέ αυτή του κολυμβητή Πολ Εκανέ Εντίνγε, ο οποίος φέρεται να πήρε μαζί και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Οι πέντε πυγμάχοι εξαφανίστηκαν από το Ολυμπιακό Χωριό την περασμένη Κυριακή, είπε ο Οτζόνγκ. Πρόκειται για τους Τόμας Εσόμπα, Κρίστιαν Ντονφάκ Ατζουφάκ, Αμπντόν Μεγουολί, Μπλεζ Γέπμου Μεντούο και Σερζ Αμπομο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αθλητές της συγκεκριμένης αφρικανικής χώρας προβαίνουν σε ανάλογη ενέργεια κατά διάρκεια διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης.

Πηγη:ΕΘΝΟΣ