7/8/12

Πέντε αστυνομικοί τραυματίες στην Χαλκιδική


Δέκα άτομα προσήχθησαν στο τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που έγιναν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Χονδρό Δένδρο Μεγάλης Παναγιάς και στην Ιερισσό όπου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και καταστράφηκαν τρία περιπολικά.
Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, που διαψεύδει ότι έγινε χρήση πλαστικών σφαιρών από αστυνομικές δυνάμεις, κουκουλοφόροι διαδηλωτές προκάλεσαν τα επεισόδια πετώντας πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ, πυρπόλησαν ένα περιπολικό και προκάλεσαν ζημιές σε άλλα δυο, ενώ προκάλεσαν πυρκαγιές σε τουλάχιστον 20 σημεία της ευρύτερης δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης! Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με τη χρήση δακρυγόνων, αλλά κατά την αποχώρησή τους τραυμάτισαν έναν 29χρονο στην Μεγάλη Παναγιά έβαλαν φωτιά με μολότοφ σε ένα λεωφορείο ιδιωτικής εταιρείας που ήταν σταθμευμένο στο Γομάτι Χαλκιδικής.
     Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και το βράδυ, όταν μια ομάδα έστησε οδόφραγμα στην Ιερισσό και άναψε φωτιές σε διάφορα σημεία. Κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και εισέβαλαν στο Δημαρχείο του δήμου Αριστοτέλη όπου επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έκαναν και πάλι χρήση δακρυγόνων. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και επικράτησε ησυχία. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν στα σημεία των επεισοδίων μεγάλο αριθμό από μεταλλικά παξιμάδια, δύο σφαιρίδια από μονόβολο, τρεις μολότοφ που δεν είχαν αναφλεγεί και μία ρουκέτα.


Από ProtoThema