31/10/11

Ρέγκλινγκ: Σε 2-3 χρόνια θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα στην Ευρώπη

Τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα ρυθμιστούν σε δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε σήμερα από το Πεκίνο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Οι δηλώσεις του Ρέγκλινγκ, που μεταδόθηκαν από το Dow Jones Newswires, αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μπροστά της μακρύ δρόμο μέχρι να βγει από την κρίση, ακόμη και μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύω ότι τα ευρωπαϊκά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και θα ρυθμιστούν στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα προβλήματα αυτού του κόσμου θα εξαφανιστούν» είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε ένα συνέδριο στο πανεπιστήμιο Τσινγκχούα του Πεκίνου.

Ο επικεφαλής του EFSF εκτίμησε εξάλλου ότι τα κρατικά ομόλογα που «επί δεκαετίες ή ακόμη και αιώνες» αντιπροσώπευαν τα κυριότερα περιουσιακά στοιχεία χωρίς κίνδυνο «θα μπορούσαν να απολέσουν αυτή τη θέση, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες χώρες επίσης».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι βρίσκεται στην Κίνα για να συνομιλήσει με πιθανούς επενδυτές και να πληροφορηθεί τις απόψεις τους για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαρακτήρισε μάλιστα παραγωγικές και φιλικές τις συνομιλίες που είχε την Παρασκευή με Κινέζους αξιωματούχους.





















http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=101921&catID=2