31/10/11

«Σε τρεις μήνες θα καταρρεύσει και η νέα συμφωνία για το χρέος»

Ναυάγιο άνευ προηγουμένου εντός τριμήνου βλέπει ο επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και το ελληνικό «κούρεμα». Ο μεγαλοεπενδυτής έκανε λόγο για έλλειψη ηγεσίας στην Ευρωζώνη, ενώ τόνισε ότι η νέα συμφωνία των Βρυξελλών θα διαρκέσει από μία ημέρα έως τρεις μήνες.

Όπως σημείωσε, το «κούρεμα» χρέους 50% θα μειώσει, μόνο κατά 20% το χρέος της Ελλάδας. Παράλληλα, ο Σόρος εκτίμησε ότι η συμφωνία δεν μπορεί να σταματήσει την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή, αναφέρει η «Daily Telegraph».

«Με δεδομένο το μέγεθος της κρίσης, είμαστε αντιμέτωποι με μια λύση, που δόθηκε αργά» επεσήμανε ο Σόρος στη διάρκεια ενός δείπνου, που διοργάνωσε το δίκτυο επενδυτών Pi Capital, την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα, όπως δήλωσε, η συμφωνία «θα προκαλέσει ανακούφιση μερικώς, καθώς οι Αγορές έχουν εμμονή με την έλλειψη ηγεσίας. Ένα μερικό γεγονός, ότι κάτι επετεύχθη, προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση, που, ωστόσο, θα διαρκέσει από μία ημέρα έως και τρεις μήνες».













Πηγή: defencenet.gr