24/10/11

Στο Αζερμπαϊτζάν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ

Επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιούν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο υφυπουργός, Γιάννης Μανιάτης, οι οποίοι θα έχουν συζητήσεις για το θέμα των διεθνών αγωγών ενέργειας. Οι δύο εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας, Νατίγκ Αλίγιεφ, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας της αζέρικης εθνοσυνέλευσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί ο αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (ITGI), στον οποίο συμμετέχουν η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison και για τον οποίο η ελληνική πλευρά επιδιώκει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες φυσικού αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν.

Η ΔΕΠΑ, όπως και οι κοινοπραξίες που ανταγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τροφοδοσία από το ίδιο κοίτασμα για άλλα σχέδια αγωγών (Nabucco, TAP), υπέβαλαν στις αρχές Οκτωβρίου τις προσφορές τους προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και η τελική επιλογή από την ομάδα των εταιριών που διαχειρίζεται το κοίτασμα.

















http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=404466&cid=6