22/10/11

Νέος απεργιακός πυρετός από την ερχόμενη εβδομάδα

Ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η πρώτη 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να εξαγγελθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία ωστόσο θα πρέπει να λάβει την έγκριση και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματίων.

Απεργία διαρκείας, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί – που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στα φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ – αποφάσισαν και οι μεταφορείς.

Παράλληλα, σήμερα Σάββατο αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους δάσκαλοι και καθηγητές. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει τριήμερες κυλιόμενες απεργίες από 24 Οκτωβρίου και η ΔΟΕ πενθήμερες απεργίες με έναρξη μεθαύριο Δευτέρα.

Υπό κατάληψη συνεχίζει να τελεί η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται εκκαθαριστικά σημειώματα, ενώ έως την ερχόμενη Πέμπτη απεργούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Νέα αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι όλης της χώρας. Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε ότι οι δικηγόροι δεν θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους στις 26 και 27 Οκτωβρίου και στις 3 και 4 Νοεμβρίου.