25/10/11

Απουσιολόγιο μαθητών με σαρωτές δακτύλων σε σχολείο των ΗΠΑ!

Aπουσιολόγιο μέσω υψηλής τεχνολογίας...στην επαρχία Ουάσιγκτον, της Φλόριντα. Αντί τη συνήθη κλήση του ονόματος και την απάντηση,οι μαθητές πλέον, τσεκάρονται στη τάξη με συσκευές σάρωσης δάχτυλου. Και για να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση των μαθητών από το λεπτό που έρχονται σε περιοχή που εποπτεύεται μέχρι να μεταφερθούν με ασφάλεια στο σπίτι πάλι, οι σαρωτές τώρα μετακινούνται από το σχολικό κτίριο στο σχολικό λεωφορείο.

Τα συστήματα έχουν δραστηριοποιηθεί στο εσωτερικό των σχολείων της επαρχίας Ουάσιγκτον για περίπου δύο μήνες, αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές στην περιοχή ανεβαίνουν στο λεωφορείο ούτως ή άλλως, οι υπάλληλοι έχουν αποφασίσει ότι το καλύτερο μέρος για τους σαρωτές είναι στα λεωφορεία τους. Στην επόμενη εβδομάδα, αρκετά λεωφορεία θα εφοδιαστούν με σαρωτές. Αν το σύστημα αποδειχθεί χρήσιμο, όλα τα λεωφορεία θα τους έχουν σαρωτές μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Με κόστος για τον κάθε μαθητή στα 30 δολάρια και ανά έτος, το σύστημα δεν είναι από τα φθηνά, ωστόσο, πολλοί λένε ότι αξίζει το κόστος. Υπάρχει βέβαια, η δυνατότητα για γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στο σχολείο για οποιονδήποτε λόγο, να επιλέξουν τα παιδιά τους να κάνουν τον έλεγχο με τους εκπαιδευτικούς τους σε ένα πιο αναλογικό τρόπο.