24/10/11

Το γράμμα που θα άλλαζε την ιστορία των Beatles


Επιστολή του ΜακΚάρτνεϊ αποκαλύπτει ότι οι Beatles έψαχναν για ντράμερ το 1960..Ένα γράμμα που εστάλη από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ προς έναν άγνωστο ντράμερ πριν από σχεδόν 50 χρόνια θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη την ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος των Beatles.

Πρόκειται για μία επιστολή-απάντηση του ΜακΚάρτνεϊ προς τον άγνωστο μουσικό, από τον οποίο ζητούσε να περάσει από ακρόαση, προκειμένου να συμμετάσχει στην περιοδεία των όχι και τόσο διάσημων τότε Beatles στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Η επιστολή βρέθηκε μέσα σε ένα βιβλίο από έναν συλλέκτη παλαιών νομισμάτων και θα πουληθεί σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο, ξεκινώντας από την τιμή των 7 χιλιάδων λιρών.

Με το γράμμα του με ημερομηνία 12 Αυγούστου 1960, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά σε κάποιον «Drummer Young Free», ο οποίος είχε βάλει αγγελία για να βρει δουλειά.

Ο ΜακΚάρτνεϊ καλούσε τον άγνωστο μουσικό για ακρόαση με την προϋπόθεση, όμως να είναι έτοιμος να ταξιδέψει στο Αμβούργο για μία περιοδεία του συγκροτήματος.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει εάν ο μουσικός ανταποκρίθηκε τελικά στην προσφορά του μέλους των Beatles και πήγε για ακρόαση. Οι Beatles τελικά επέλεξαν τον Πιτ Μπεστ για να πάρουν στα ταξίδια τους.

Λιγότερα από δύο χρόνια αργότερα, το θρυλικό συγκρότημα παύει να συνεργάζεται με τον Μπεστ και μπαίνει στην εποχή του Ρίνγκο Σταρ (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρίσταρντ Στάρκεϊ). Μόλις ξεκινούν τη συνεργασία τους με τον Σταρ οι Beatles κυριολεκτικά απογειώθηκαν...

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που πρόσφατα παντρεύτηκε με την Αμερικανίδα Νάνσι Σέβελ στο Λονδίνο, θα έχει σίγουρα περισσότερες απαντήσεις για την συγκεκριμένη επιστολή, ωστόσο δεν έχει σχολιάσει ακόμη το γεγονός. 


www.in.gr