26/10/11

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μια κερδοφόρα και βιώσιμη επιχείρηση. Γιατί πωλείται;


Όλοι εμείς οι Ηπειρώτες μεγαλώσαμε μαζί με την Δωδώνη και νοιώθουμε ότι τα προϊόντα που παράγει αποτελούν τον καλύτερο πρόξενο για την πατρίδα μας, την Ήπειρο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό.
 
Για όλους εμάς η ΔΩΔΩΝΗ δεν είναι απλά μια επιχείρηση, αλλά πολλά παραπάνω. Μην ξεχνάτε ότι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας στήριξαν την επιχείρηση σε δύσκολους καιρούς αποτρέποντας, πολλές φορές με προσωπικό κόστος, την δημιουργία ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στην περιοχή και δίνοντας το γάλα σε χαμηλές τιμές όταν η εταιρία το είχε ανάγκη. 

Τώρα που οι κτηνοτρόφοι μας δοκιμάζονται καθημερινά από τις «σοσιαλιστικές αποφάσεις» της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο εμπαιγμός τους εκ μέρους σας αποτελεί τροχοπέδη για την επιβίωση τους.
Όλοι εσείς που λαϊκίσατε εις βάρος της ΔΩΔΩΝΗΣ και την χρησιμοποιήσατε ως Δούρειο Ίππο για την αναρρίχηση σας στην εξουσία αλλά και μετά τις εκλογές για να εκμαιεύσετε την συμπάθεια των συμπολιτών μας, σας ενημερώνουμε ότι δεν ξεχνάμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις σας. Και για του λόγου το αληθές: 
  • Γ.Α.Παπανδρέου Ιωάννινα 8/3/2009: "Και την Ήπειρο, θα την κάνουμε πρωτοπόρα στην Πράσινη Ανάπτυξη. Η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» -ένα παράδειγμα- είναι δημιούργημα των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων, του καθημερινού τους μόχθου για την παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας και, είναι απαράδεκτο, σήμερα που το εισόδημά τους καταρρέει, η βιομηχανία να στηρίζει με τα κέρδη της το χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Τράπεζας, τα προνόμια των μεγαλοστελεχών της. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι τα κέρδη της επιχείρησης θα παραμένουν στην Ήπειρο και τους παραγωγούς. Τα Γιάννενα, η Ήπειρος, η Ελλάδα ολόκληρη, δεν έχει, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε πολιτική." 
  • Ευ. Αργύρης Αντιπρόεδρος βουλής 16/7/2010: "Όπως δεν πωλείται η Ακρόπολη, έτσι δεν πωλείται και η “Δωδώνη” στην Ήπειρο" 
  • Μ. Καχριμάκης 26/9/2010: "Η Δωδώνη είναι η Ακρόπολη της Ηπείρου, όπως είπε και ο Βαγγέλης Αργύρης στη Βουλή. Η Δωδώνη δεν πωλείται. Η Δωδώνη ανήκει στην Ήπειρο και στους ανθρώπους της". 
  • Γ.Α.Παπανδρέου 4/11/2010: "Με σήμα κατατεθέν την αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», που αποτελεί διαχρονικά το σήμα κατατεθέν της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας και εν γένει ολόκληρης της Ηπείρου και ένα υπόδειγμα επιτυχημένου συνεταιριστικο-αγροτικού μοντέλου, το οποίο όχι μόνο πέτυχε αλλά πρωταγωνιστεί με τα αγνά και ποιοτικά του προϊόντα στην εγχώρια και διεθνή αγορά".
Σήμερα κύριοι σας καλούμε προ των ευθυνών σας και σας ρωτάμε ευθέως: 
Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα και με τις πράξεις σας αθετείτε τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις που δώσατε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά για την ΔΩΔΩΝΗ;
Κύριοι σας εφιστούμε την προσοχή.
Διαφωνούμε εξ αρχής με την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ , την στιγμή μάλιστα που είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Η πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ θα αποτελέσει ένα καίριο χτύπημα για τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, χτύπημα που ίσως καταστεί μοιραίο για την αγροτοκτηνοτροφία της περιοχής μας.

Απαιτούμε η Δωδώνη να παραμείνει στο ίδιο καθεστώς ως έχει μέχρι τώρα. Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ θα έχει ως συνέπεια την απώλεια εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους της περιοχής και θα συντελέσει στο ξεκλήρισμα του αγροτοκτηνοτροφικού δυναμικού της Ηπείρου. 



ΝΟΔΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ