22/10/11

«Τελευταίο αντίο» στον διαδηλωτή Δημήτρη Κοτζαρίδη

Με ενός λεπτού σιγή και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν το Σάββατο, στο κοιμητήριο του Βύρωνα, τον 53χρονο διαδηλωτή Δημήτρη Κοτζαρίδη, ο βρήκε πρόωρο θάνατο από έμφραγμα στα επεισόδια της Πέμπτης. 

Στην κηδεία του άτυχου οικοδόμου παρέστη και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Φίλιππο Κουτσάφτη, ο Δημήτρης Κοτζαρίδης πέθανε από έμφραγμα, ενώ δεν υπήρχε άλλο γνωστό ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων. 

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του διαδηλωτή αναμένεται να προσδιοριστούν από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά σε περίπου δύο εβδομάδες. 

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, πατέρας δύο παιδιών, καταγόταν από το χωριό Σάπες της Ροδόπης, και για περισσότερα από τριάντα χρόνια διετέλεσε μέλος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας καθώς και γραμματέας του παραρτήματός της στο Βύρωνα. 

Σήμερα Σάββατο, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή τις καταγγελίεςτης Αλέκας Παπαρήγα για διασύνδεση μερίδας κουκουλοφόρων με την αστυνομία που προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.











http://www.skai.gr/news/greece/article/184056/teleutaio-adio-ston-diadiloti-dimitri-kotzaridi-/