26/10/11

"Εγώ σκότωσα τον Καντάφι"! (video)

Ένας νεαρός στρατιώτης του Μεταβατικού Συμβουλίου ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι και μάλιστα με το δικό του χρυσό όπλο.

Αυτό αναφέρουν μάρτυρες αλλά και ο ίδιος ο νεαρός που μίλησε σε ΜΜΕ. Ο Καντάφι εντοπίστηκε από τους στρατιώτες αφού το κονβόι του δέχτηκε πλήγμα από το ΝΑΤΟ. Πεζή κρύφτηκε σε σωλήνα αποχέτευσης, έχοντας μαζί του το χρυσό του πιστόλι.

 Αξιωματούχος των λιβυκών αρχών αναφέρει στους London Times. “Ο Καντάφι συνελήφθη από...
επανατάστες που προέρχονταν από τα ανατολικά. Μετά έφτασε ομάδα από τη Λιβύη για να τον παραλάβει. 


Ένας από τους στρατιώτες που τον συνέλαβαν αρχικά εναντιώθηκε. Τράβηξε το χρυσό πιστόλι του Καντάφι και τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια είπε στους άλλους: "Τώρα μπορείτε να τον πάρετε". 

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο νεαρός είναι ένας “ήρωας για τη Λιβύ” και πρόσθεσε: “Εμείς θα τον προστατεύσουμε. Ούτως ή άλλως είναι ανήλικος και δεν μπορεί να δικαστεί”. 

Ο νεαρός Σανάντ Αλ Σαντέκ Αλ Ουρέιμπι που μιλά σε βίντεο αναφέρει: “Βρήκαμε τον Καντάφι στον δρόμο. Τον πυροβόλησα δύο φορές. Μία κάτω από τη μασχάλη και μία στο κεφάλι. Δεν πέθανε αμέσως. Πήρε περίπου μισή ώρα για να πεθάνει”.

 Πρόσθεσε ότι δεν του άρεσε η ιδέα ο Καντάφι να συλληφθεί ζωντανός. Ο δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από τον νεαρό έδειξε ένα ματωμένο πουκάμισο που ισχυρίζεται ότι ανήκει στον Καντάφι και ένα δαχτυλίδι που γράφει πάνω το όνομα της γυναίκας του, της Σαφία. 



Σημειώνεται ότι τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Διεθνής Αμνηστία έχουν καλέσει για έρευνα πάνω στις συνθήκες θανάτου του Καντάφι. Πάντως αναλυτής αμερικανικού think tank λέει ότι δεν περιμένει να αποδοθούν ευθύνες. 

“Το ζήτημα είναι ποιον θα κατηγορήσουν. Έναν στρατιώτη που βρισκόταν στον πυρετό της μάχης, τους στρατιώτες της Μιζράτα ή τις νατοϊκές δυνάμεις που βομβάρδισαν τον κονβόι; Θα υπάρξει μεγάλη συζήτηση και στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα, ούτε εντός ούτε εκτός Λιβύης”. 

Άλλος αναλυτής ο Σιρίν Σαγκεντί αναφέρει: “Αυτό που είχε σημασία τώρα για τους Λίβυους και για το ΝΑΤΟ από την αρχή του πολέμου ήταν να πεθάνει ο Καντάφι. Αυτό τώρα έγινε”.




















onalert