24/10/11

«Η Μέρκελ να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες»

Σφοδρή επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, από το Βερολίνο, στο τακτικό συνέδριο του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke.

«Να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για τη συκοφαντική της επίθεση περί τεμπέληδων Ελλήνων» απαίτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επίσης απαίτησε «την άμεση απόσυρση του σχεδίου Eureka, που σημαίνει εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς και την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου που βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία».

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είπε ακόμη στην ομιλία του ότι «από το Συνέδριο του Die Linke, της Γερμανικής Αριστεράς, ενώσαμε τις φωνές μας από όλη την Ευρώπη, για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στους ηγέτες της Ε.Ε. που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες ότι, αν δεν εγκαταλείψουν την πολιτική της λιτότητας, τότε δεν πρόκειται να βρεθεί λύση».http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=404322&cid=6

Αντιδράσεις: