8/8/12

Νύχτα κόλαση στην Αρκαδία: Υπό έλεγχο η φωτιά-6 άνθρωποι τραυματίστηκαν- Εκκενώθηκαν χωριά


Υπό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη το μεσημέρι στην περιοχή Ανεμοδούρι της Αρκαδίας με τους κατοίκους να περνούν δραματική νύχτα.
Τις τελευταίες ώρες, οι φλόγες κατευθύνονται προς το χωριό Ραψωμάτη. Επί τόπου επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Κατά τη χθεσινή επιχείρηση κατάσβεσης έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκκενώθηκαν τέσσερα τα χωριά Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι. Συγκεκριμένα τέσσερις πυροσβέστες και μία γυναίκα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και ένας άνδρας με εγκαύματα.

Όπως σας γράψαμε εχθές από το star.gr, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έκανε επείγουσα έκκληση να σταλούν υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και μηχανοκίνητα της ΔΕΗ για την περιοχή του Λεονταρίου, όπου κατευθυνόταν η φωτιά.
“Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις προηγούμενες ώρες. Τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει στην περιοχή Ραψομάτι. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά είναι πολύ μεγάλη η έκταση και εγκυμονεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Χάρη στην επέμβαση  των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν κινδύνευσαν τα χωριά, ούτε υπήρξε πρόβλημα εκκένωσης των οικισμών” δήλωσε ο Σ.Γεωργακόπουλος,Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα  σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στον Όλυμπο στη θέση Παπά Αλώνι και στο Μύρτο Ιεράπετρας ,ενώ τέθηκαν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Οινούσες, Μαγνησία, Λάρισα.
Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Σολομός Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και την υποστήριξη τριών αεροσκαφών.




πηγη: mychannel