18/8/11

Σε δίαιτα με φρούτα υποβάλλεται ένα εξωτικό ασιατικό ψάρι

Οι ιδιοκτήτες του το μεγάλωσαν ταΐζοντάς το γκοφρέτες και όταν πια δεν χωρούσε στη δεξαμενή του το δώρισαν σε ενυδρείο του Λονδίνου.

Ο "Gary", το γιγαντιαίο γκουράμι, ένα είδος ψαριού που προέρχεται από τη νοτιοανατολική Ασία, έχει μήκος 40 εκατοστά και ζυγίζει 4 κιλά.

Η άρνηση του Gary να φάει είχε φέρει σε απόγνωση το προσωπικό του ενυδρείου, μέχρι που ανακάλυψαν ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του ψαριού το τάιζαν αποκλειστικά γκοφρέτες. "Δεν είχα ακούσει ποτέ να δίνουν σοκολάτα σε ψάρια, πόσο μάλλον να μεγαλώνουν ένα ψάρι αποκλειστικά με σοκολάτες", είπε η Rebecca Carter. "Τα γκουράμι συνήθως τρέφονται με φρούτα. Ο Gary δεν φαίνεται να έχει κάποια ασθένεια εξαιτίας του εθισμού του στη σοκολάτα, όμως δεν θα συνιστούσα σε κανέναν να δίνει γλυκά και ζαχαρωτά στα ψάρια του", πρόσθεσε.

Οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να "κρύψουν" ψίχουλα γκοφρέτας μέσα σε σταφύλια και κομμάτια μπανάνας για να βοηθήσουν τον Gary να απεξαρτηθεί από τη σοκολάτα και να συνηθίσει μια πιο "συμβατική" διατροφή.

Ο Gary είναι μόνο ένα από τα ψάρια που μεταφέρθηκαν στο ενυδρείο επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν πια να τα φροντίσουν. "Πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν την κατάλληλη έρευνα όταν αγοράζουν ψάρια. Τα γατόψαρα είναι ένα καλό παράδειγμα, αφού έχουμε πολλά που μεγάλωσαν υπερβολικά και δεν χωρούσαν πια στο ενυδρείο τους", τόνισε η Carter.