20/8/11

Ρεκόρ κρατουμένων στις φυλακές της Βρετανίας λόγω των ταραχών

Ο συνολικός αριθμός των κρατούμενων στην Αγγλία και την Ουαλία έφτασε τις 86.654, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα προστέθηκαν 732 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας. Αιτία, οι συλλήψεις που ακολούθησαν τις βίαιες ταραχές στο Λονδίνο και σε άλλες Βρετανικές πόλεις.

Ορισμένα δικαστήρια συνεδριάζουν χωρίς διακοπή εξετάζοντας τις υποθέσεις των συλληφθέντων, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς πολλοί νομικοί χαρακτηρίζουν δυσανάλογες τις ποινές που επιβάλλονται, σε σχέση με τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί.

Ένα από τα παραδείγματα, είναι η ποινή φυλάκισης 4 ετών που επιβλήθηκε σε δύο νεαρούς επειδή κάλεσαν μέσω Διαδικτύου σε επεισόδια, τα οποία, όμως, δεν πραγματοποιήθηκαν.

Από εκτιμήσεις μέσω του ιστότοπου του BBC, οι κρατούμενοι θα πολλαπλασιαστούν αφού κατά μέσο όρο φυλακίζονται περίπου 100 άτομα ημερησίως.

"Υπάρχουν αρκετές θέσεις για όλους όσοι έχουν τεθεί υπό κράτηση μετά τη σύλληψή τους ή έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης μετά τις ταραχές", ανέφερε μάλιστα, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.





tvxs.gr