11/8/11

Βοσνία – Ελλάδα 0-0


Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα που έδωσε στο Σαράγεβο με αντίπαλο την Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Το φιλικό ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για δοκιμές και ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Φερνάντο Σάντος, δεν την άφησε να πάει χαμένη. Οι πολλές αλλαγές φάνηκαν πάντως να αποδιοργανώνουν την Εθνική και οι διεθνείς εμφάνισαν πρόβλημα στην οργάνωση. Την πρώτη τους συμμετοχή με την Εθνική σημείωσαν οι Πέτσος και Ζαραδούκας.
Το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από την κακή κυκλοφορία της μπάλας και είναι χαρακτηριστικό πως σημειώθηκαν μόις τέσσερις ευκαιρίες για γκολ. Στο 6′ ο Τζέκο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, όμως ο Μιχάλης Σηφάκης έκανε την έξοδο και με σταθερότητα μπλόκαρε την μπάλα. Η απάντηση για την Εθνική μας ήρθε στο 8′ όταν μετά από μακρινή μπαλιά του Κατσουράνη ο Νίνης βγήκε τετ-α-τετ με τον Βόσνιο τερματοφύλακα, πέτυχε το γκολ που όμως ακυρώθηκε για οφ σάιντ. Από το ριπλέι φαίνεται ότι ο παίκτης του Παναθηναϊκού καλύπτεται κανονικά.
Στο 12′ η Βοσνία είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Σαλίχοβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ με τον Σηφάκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στη εξέλιξη της φάσης ο Τζέκο σούταρε μέσα απ’ την περιοχή, ο Σηφάκης και πάλι δήλωσε παρών διώχνοντας τη μπάλα με τα πόδια, η οποία έφτασε στον Μεντούνγιανιν που έκανε το σουτ αλλά δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.
Στο 28′ σημειώθηκε και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους όταν ο Σαμαράς πήρα τη μπάλα απ΄τον Τοροσίδη αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε πάνω από το δοκάρι.
Το θέαμα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν εξίσου κακό. Οι δύο προπονητές μάλιστα ανακάτεψαν την τράπουλα θέλοντας να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα.
Στο 64′ ο Σαμαράς έχασε ακόμα μία ευκαιρία να σκοράρει όταν μετά από μπαλιά του Κατσουράνη καθυστέρησε χαρακτηριστικά να κάνει το σουτ δίνοντας την ευκαιρία στον Μράβατς να διώξει την μπάλα.
Στο 67′ ο Τζέκο έκανε το σουτ, το οποίο όμως πέρασε άουτ, ενώ η προσπάθεια του Μουσλίμοβιτς στο 87′ είχε την ίδια κατάληξη. Η Εθνική μας θα μπορούσε στο τέλος να “κλέψει” την νίκη, όμως η κεφαλιά του Τοροσίδη στις καθυστερήσεις ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Συνθέσεις:
Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σόσιτς): Χάσατζιτς (46′ Σέχιτς), Σπάχιτς, Σαλίχοβιτς (60′ Μπέσιτς), Μεντούνγιανιν (60′ Μουσλίμοβιτς), Λούλιτς, Τζέκο, Πάντζα (32′ Στίλιτς), Μράβατς, Ζεκ, Μούιτζα, Ζαχίροβιτς.
Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος (58′ Ζαραδούκας), Αβρ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Πλιάτσικας (46′ Φωτάκης), Καραγκούνης, Κατσουράνης (82′ Πέτσος), Νίνης (72′ Κονέ), Φετφατζίδης (46′ Λυμπερόπουλος), Σαμαράς (86′ Μάκος).