3/8/11

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 03/08/2011

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα βορειοδυτικά τμήματα του Αιγαίου, σε ορεινές κυρίως περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν στα ορεινά της Δυτικής Κρήτης, καθώς και σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα νοτιοανατολικά πελάγη, περιμένουμε την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Δυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους στα νοτιοανατολικά θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς στην πόλη και στους 30 βαθμούς στα βόρεια και στις ακτές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.









http://www.meteo.gr/