7/8/11

Αύριο το τελικό κείμενο της έκθεσης της Επ. Άμυνας για την τραγωδία στο Μαρί

Συνήλθε τη Παρασκευή, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας όπου τα πολιτικά κόμματα τοποθετήθηκαν για το προσχέδιο της Επιτροπής για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί.

Τα κόμματα αφού ανέφεραν τις παρατηρήσεις τους επί του προσχεδίου ξεκίνησε η συζήτηση για τη σύνταξη του τελικού σχεδίου, το οποίο προέκυψε από την εξέταση του θέματος με πολλούς προσκεκλημένους σε τρεις κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίες της Επιτροπής Άμυνας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι «η έκθεση θα δοθεί ως τελικό κείμενο την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί σε όλα τα μέλη της Επιτροπής και παράλληλα έχει δοθεί περιθώριο μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η κάθε πολιτική δύναμη να τοποθετηθεί κατά πόσον υιοθετεί ή δεν υιοθετεί το τελικό κείμενο, το οποίο έχει διαμορφωθεί σήμερα (σσ την Παρασκευή) στην Επιτροπή».

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι για όσους δεν θα υιοθετήσουν το τελικό κείμενο, έχει δοθεί το δικαίωμα μέσα στην έκθεση να συμπεριληφθεί και η άποψη τους για την αντίθεση τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, η απόφαση της Επιτροπής Άμυνας είναι όπως η έκθεση να κατατεθεί και στην ολομέλεια της Βουλής και στον επικεφαλής της μονομελούς ερευνητικής επιτροπής, Πόλυ Πολυβίου, ο οποίος την έχει ζητήσει, εκτός από την κατάθεση της στην ad hoc Επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί και της οποίας επικεφαλής είναι ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Η Επιτροπή Άμυνας έχει διαβάσει την έκθεση σελίδα με σελίδα, έχουν γίνει όλες οι παρατηρήσεις, οι προσθαφαιρέσεις οι οποίες κατά πλειοψηφία έγιναν αποδεκτές από τα μέλη της Επιτροπής και ενώπιον της η Επιτροπή τώρα έχει ένα τελικό αποτέλεσμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της, σημειώνοντας ακόμη πως «σίγουρα, μέσα από την έκθεση, η προσπάθεια την οποία έχουμε καταβάλει είναι να μην αποδίδουμε την οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, όπως επίσης η προσπάθεια μας ήταν να μην στοχοθετήσουμε το οποιοδήποτε πρόσωπο ή τον οποιονδήποτε, ο οποίος πιθανόν μελλοντικά να έχει να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε ποινική δίωξη».