11/8/11

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Μηνύματα που έχουν ανέβει σε πολλούς ιστότοπους και φόρουμ που καλούν σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο) παρακινούν τους οπαδούς τους να πάρουν μέρος στα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία, σύμφωνα με το αμερικανικό SITE, την υπηρεσία...
πληροφοριών που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

Κάποια από τα μηνύματα παρακινούν όσους παίρνουν μέρος στα επεισόδια να συνεχίσουν τη δράση τους μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να δημιουργηθεί στη Βρετανία ένα κίνημα διαμαρτυρίας όπως αυτό που γεννήθηκε σε πολλές αραβικές χώρες, επισημαίνει το SITE.

Ένα μήνυμα το οποίο ανέβηκε στον ιστότοπο Σούμουχ αλ Ισλάμ (Shumukh al Islam) συμβουλεύει τους τζιχαντιστές να "διεισδύσουν στα βρετανικά φόρουμ Facebook και Twitter" με συνθήματα όπως "Είμαστε όλοι ο Μαρκ Ντάγκαν", ο άνδρας που σκοτώθηκε από την αστυνομία του Λονδίνου και αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα των επεισοδίων.

"Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στο Λονδίνο είναι μία ευκαιρία για τους μουτζαχεντίν (ιερούς μαχητές) να πιέσουν και να αλλάξουν τις γραμμές πολύ εύκολα", γράφει ο Αμπου αλ Χάριτ αλ Κανταχάρι, σύμφωνα με τη μετάφραση του SITE.

"Οι μουτζαχεντίν πρέπει να αρχίσουν να στρατολογούν, διότι αυτή είναι μία εξαιρετικά πολύτιμη ευκαιρία, και πρέπει να προετοιμάζονται, διότι η βρετανική αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει τα επεισόδια", πρόσθεσε.

Εξάλλου υπάρχουν και μηνύματα σε ιστοσελίδες που καλούν όσους μιλούν καλά αγγλικά να διαδώσουν συνθήματα εχθρικά προς τη βρετανική κυβέρνηση, υπενθυμίζουν στους χρήστες του Twitter να χρησιμοποιούν τη λέξη-κλειδί #uk (για τη Βρετανία) ώστε το μήνυμά τους να διαβάζεται από περισσότερους ανθρώπους.