14/8/11

Τραγωδία σε συναυλία στην Αμερική


Μία μουσική εκδήλωση στις ΗΠΑ κατέληξε σε τραγωδία! Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 40 τραυματίσθηκαν όταν λόγω του ισχυρού ανέμου κατέρρευσε σκηνή σε υπαίθριο συναυλιακό χώρο στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ. Μάλιστα, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από την εμφάνιση του αμερικανικού ντουέτου της country«Σούγκαρλαντ».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, θεατές προσπάθησαν να συγκρατήσουν τμήματα της σκηνής του Hoosier Lottery Grandstand που κατέρρευσε, για να βοηθήσουν τυχόν παγιδευμένους, ενώ όπως ανέφεραν την ώρα εκείνη έπνεε ισχυρός άνεμος και είχε αρχίσει να βρέχει.
Την ίδια στιγμή η Υπηρεσία Δημόσια Ασφάλειας επιβεβαίωσε τον θάνατο των τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό 40 ανθρώπων αναφέροντας χαρακτηριστικά «πως ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».
Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει τη σκηνή να καταρρέει από μια βίαιη ριπή ανέμου ενώ ακούγονται τα ουρλιαχτά θεατών.
Το ντουέτο «Σούγκαρλαντ» σε μήνυμά του στο Twitter αναφέρει: «Είμαστε καλά. Προσευχόμαστε για τους οπαδούς μας και το λαό της Ιντιανάπολις. Ζητούμε να κάνετε και εσείς το ίδιο».
Το Hoosier Lottery Grandstand είναι ένας χώρος 15.000 θέσεων. Κάτω από τη σκηνή βρίσκονται καμαρίνια και άλλες εγκαταστάσεις.