6/8/11

Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του Αιγαίου επιστρέφει για όγδοη χρονιά

Εκρηκτικά ονόματα από την εγχώρια και διεθνή σκηνή καταφθάνουν στη Σάμο, με ένα πρόγραμμα έκπληξη.


Το Ireon Music Festival, το μεγαλύτερο τριήμερο μουσικό φεστιβάλ του Αιγαίου (που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μεγάλα παγκόσμια ονόματα όπως The Stranglers, Aswad, Stereo Mcs, καθώς και μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής), επιστρέφει και φέτος δυναμικά στη Σάμο, από την Κυριακή 7, μέχρι την Τρίτη 9 Αυγούστου.
Αναλυτικά, την Κυριακή 7 Αυγούστου στη σκηνή του Ηραίον θα ανέβει ο ανανεωμένος Δημήτρης Κοργιαλάς, παρέα όπως πάντα με την ατίθαση Ευρυδίκη που θα παρουσιάσει τραγούδια από το επερχόμενό της άλμπουμ. Μαζί τους θα είναι οι αγαπημένοι GAD, που έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές για τα δύο albums που έχουν κυκλοφορήσει και οι Bootleg.
Η μεγάλη έκπληξη του 8ου Ireon Music festival, ακούει φέτος στο όνομα maNga ή αλλιώς «τους Τούρκους Linkin Park», που θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 8 Αυγούστου. Το συγκρότημα, μετά τη δεύτερη θέση στη Eurovision του 2010, έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερα φανατικό κοινό που το ακολουθεί παντού, αφού έχει καταφέρει να συναρπάσει με την ιδιαίτερη ενεργητική παρουσία του και τους nu metal ήχους του. Την ίδια μέρα θα εμφανιστεί και ο Μύρωνας Στρατής.

Την Τρίτη 9 Αυγούστου, η βραδιά ανήκει στους βασιλιάδες του ελληνικού alternative hip-hop, Professional Sinnerz, μαζί με τον μοναδικό Κόμη-Χ. Θα φιλοξενηθούν επίσης οι 63 High η πιο ska, punk ανατρεπτική παρέα της Θεσσαλονίκης και οι Αμερικανο-Ολλανδοί Jaya the cat με τους ska-reggae ρυθμούς τους.
Πληροφορίες: Ηραίον Σάμου, www.ireon-music-festival-samos.gr , ημερήσια εισιτήρια 10 ευρώ, εισιτήρια τριημέρου, 20 ευρώ.