16/8/11

Κακόγουστη φάρσα για βόμβα στο οχηματαγωγό "Express Skiathos"

Συναγερμός σήμανε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου μετά από το τηλεφώνημα που δέχτηκε το τηλεφωνικό τους κέντρο στις 7.00, για... τοποθέτηση βόμβας στο οχηματαγωγό "Express Skiathos", το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Βόλου και επρόκειτο να αναχωρίσει στις 7.45 για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. 


Οι δυνάμεις του Λιμενικού έδρασαν άμεσα και μέχρι τις 7.15 το πλοίο είχε εκκενωθεί. Ακολούθησε εξωνυχιστικός έλεγχος από την ομάδα Λιμενικού με τους εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών υλών στους κλειστούς χώρους του πλοίου και από την ομάδα επέμβασης του πλοίου στους ανοικτούς χώρους, για τυχόν τοποθέτηση βόμβας.

Παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Έξω από το πλοίο παρέμεναν σε ετοιμότητα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για παν ενδεχόμενο, όπως άλλωστε προβλέπεται από τα σχέδια, στις περιπτώσεις αυτές. Ο έλεγχος τελείωσε στις 7.30 οπότε και αποδείχθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν μια κακόγουστη φάρσα. Μετά τον έλεγχο ο κόσμος επιβιβάστηκε στο πλοίο το οποίο αναχώρησε με μία ώρα καθυστέρηση (8.45).