6/8/11

Έκτακτη διάσκεψη της G7

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7, της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, θα συσκεφθούν τηλεφωνικά αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο Κυριακή προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των αναταράξεων στα διεθνή χρηματιστήρια, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή. 

Η πηγή αυτή είπε ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's προσέδωσε μια παγκόσμια διάσταση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, γεγονός που εντείνει την ανάγκη να υπάρξει διεθνής συντονισμός. 

"Η G7 θα συνεδριάσει τηλεφωνικά. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη εάν αυτό θα γίνει σε μία ή σε δύο φάσεις, απόψε και αύριο", πρόσθεσε. 

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν, ο οποίος θα προήδρευε σε μια τέτοια συνεδρίαση --δεδομένου ότι η χώρα του ασκεί την προεδρία τόσο της G7 όσο και της G20-- δήλωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει αν θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος. 

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 έχει οριστεί να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Μασσαλία. 








www.zoo.gr