11/3/12

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χιόνια, τσουχτερό κρύο και καταιγίδες τη Δευτέρα

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει από σήμερα το βράδυ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλαδες και από το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 Μποφόρ.

Αύριο, Δευτέρα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ενταθούν σταδιακά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ θα εξασθενήσουν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Μάλιστα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα πελάγη στα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης, όποτε τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Αντιδράσεις: