12/3/12

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 13/03/2012

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, νησιωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και κεντρικά ημιορεινά της ανατολικής και νότιας Ελλάδας και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο περιμένουμε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα χιονόνερου στα πεδινά και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 7 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα κυμανθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ που γρήγορα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν τα Δωδεκάνησα όπου οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν στα βόρεια σε βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. 

Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και αργότερα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ίδιας διεύθυνσης. 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορεοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.πηγη:meteo

Αντιδράσεις: