14/3/12

Ανδρέας Ψυχάρης: Υπάρχει σχέδιο να μετακομίσει η Βουλή στην παραλιακή

Την πρόταση της μεταφοράς της Βουλής, του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών στην παραλιακή έκανε ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Ημέρας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΕΒΕΑ.


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, ο Ανδρέας Ψυχάρης, έκανε αυτήν την πρόταση προκειμένου να περιοριστούν τα επεισόδια από τις ταραχές που γίνονται κάθε τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας.


«Είναι ώρα λοιπόν να μετακομίσουν εκτός του κέντρου της Αθήνας, η Βουλή, το Πρωθυπουργικό Γραφείο και το Υπουργείο Οικονομικών. Για το υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν ήδη σχέδια κι έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες.


Η Βουλή μπορεί να παραμείνει στο Σύνταγμα μόνο για τις πανηγυρικές συνεδριάσεις και να συνεδριάζει σε ένα σύγχρονο κτίριο εκτός του κέντρου της Αθήνας, για παράδειγμα σε νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο Δέλτα Φαλήρου ή κάπου αλλού.


Όλοι γνωρίζουμε ότι τώρα εκτός του βασικού κτιρίου, οι υπηρεσίες της Βουλής καταλαμβάνουν μια σειρά από άλλα κτίρια στο Σύνταγμα που θα μπορούσαν είτε να ενοικιαστούν, είτε να πωληθούν για να χρηματοδοτήσουν την μετεγκατάσταση.


Είναι βέβαιο ότι οι πορείες προς το Σύνταγμα θα σταματήσουν ή θα περιοριστούν σημαντικά. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα αναγεννηθεί και τα μάρμαρα που στρώνονται δεν θα σπάνε κάθε λίγο για να μετατραπούν σε πυρομαχικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ψυχάρης.