7/8/11

6η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου

Ανοίγει πανιά η 6η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου στη Σκόπελο, με εκκίνηση... στις 11 το πρωί και με αριθμό ρεκόρ 43 σκαφών, να παίρνουν μέρος στους αγώνες που διοργανώνει ο Ν.Ο.Α.Θ μαζί με την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ε.Ι.Ο.

Η παράλληλη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος ανοικτής θάλασσας, καθώς και η γεωγραφική μεταφορά της έδρας από το Ν. Μαρμαρά – Πόρτο Καρράς στις Σποράδες και ειδικά στην Σκόπελο, αφ’ ενός έφεραν πολλά σκάφη στον στίβο των αγώνων, αφ’ ετέρου μετριάζοντας την απόσταση για τους απομακρυσμένους ομίλους, έδωσαν το προσδοκώμενο που ήταν η αναβάθμιση της κορυφαίας εγχώριας διοργάνωσης.

Τα σκάφη χωρισμένα σε 3 κατηγορίες θα διεκδικήσουν το επαμειβόμενο Κύπελλο ‘’Γιάννης Καρράς’’ θεσμός που χρονολογείται από το 1981 και αποτελεί το επίκεντρο της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στο Β. Αιγαίο.

Φέτος δίνεται η δυνατότητα στο συνεχώς ανερχόμενο και πρωταγωνιστή της ιστιοπλοΐας Ν.Ο.Ανοικτής θάλασσας ο οποίος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, να ανοίξει κι άλλο τα πανιά του και να δοκιμάσει στα βαθιά νερά των Σποράδων τις δυνατότητές του σε ένα νέο στίβο, με νέο ρεκόρ συμμετοχών, δείγμα και της δουλειάς που γίνεται στον όμιλο, για αξιόπιστους αγώνες υψηλών προδιαγραφών.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Το επαμειβόμενο κύπελλο βρίσκεται ήδη στην Σκόπελο και υπενθυμίζουμε τους προηγούμενους νικητές της ΔΙΕΒΑ. Το 2006 το QUAPA κέρδισε για δευτερόλεπτα το ELLINIXX, το 2007 το MELITI V πέρασε ευχάριστα στο Πόρτο Καρράς στην εύκολη επικράτηση του, το 2008 το ACES έκλεψε την παράσταση, το 2009 το ELLINIXX των τίτλων απέδειξε πως ήταν η χρονιά του και το 2010 χρονιά που δεν είχαν τα σκάφη σύμμαχο τον αέρα το πλήρωμα του ΒΑΧΙΜUS ήπιε σαμπάνια στο κύπελλο.

Στην προγραμματισμένη δοκιμαστική κούρσα συμμετείχαν τα περισσότερα σκάφη, ενώ άλλων προτίμησαν να διορθώσουν στο λιμάνι κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Στην συνάντηση κυβερνητών λύθηκαν οι όποιες απορίες και στη δεξίωση που ακολούθησε, ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής καλωσορίζοντας τους ιστιοπλόους δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μάχη για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο βόρειο άκρο του νησιού και την προσπάθεια που έγινε για να μην επεκταθεί.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται στις 13 Αυγούστου





http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/6_07.html