6/8/11

Αισθητή η παρουσία των βοριάδων στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα κυρίως από την Κυριακή

Θα συνεχιστούν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από το απόγευμα της Δευτέρας. Θερμό κύμα θα επηρεάσει την περιοχή μας το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 39 βαθμούς. Οι βοριάδες επιστρέφουν δριμύτεροι την Πέμπτη και την Παρασκευή, οπότε θα δροσίσει πολύ σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά:  
Το Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στη υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δ- ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο Β 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 35 βαθμούς.
Την Κυριακή αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο Β 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα. Κατά τα άλλα, προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο τα απογεύματα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάζει τοπικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν κυρίως από την Τρίτη.
Την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από τα απόγευμα στα δυτικά και βόρεια στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη βορειοδυτική Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.
Τέλος, την Πέμπτη και την Παρασκευή τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η επικράτηση πολύ ισχυρών βόρειων ανέμων εντάσεως 7 και πιθανώς κατά τόπους στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.