6/8/11

Η Λιβυκή κυβέρνηση διαψεύδει τον θάνατο του γιου του Καντάφι και μιλά για βρώμικο παιχνίδι ψεύτικων πληροφοριών

Απάντηση διάψευσης από τον εκπρόσωπο της Λιβύης Μούσα Ιμπραήμ στις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν από τους αντάρτες πως σε αεροπορικό βομβαρδισμό της Παρασκευή στην πόλη Ζλίτεν σκοτώθηκε ο γιός του Καντάφι, ο 28χρονος Χαμίς Αλ Καντάφι και 32 από τους άνδρες της 32ης Ταχιαρχίας που ηγείτο.

Ο Μούσα δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters : "Είναι ψεύτικη η είδηση. Έφτιαξαν και διοχέτευσαν την είδηση ​​για τον θάνατο του Χαμίς προκειμένου να καλύψουν το έγκλημά τους στη Ζλίτεν και τη δολοφονία μιας οικογένειας Λίβυων (Αλ Μαραμπί) .
Είναι η δεύτερη φορά που....
ανακοινώνεται ο θάνατος του Χαμίς."

Η Λιβυκή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι σε αεροπορικές επιθέσεις το ΝΑΤΟ στην Ζλίτεν την Πέμπτη σκοτώθηκαν μια μητέρα και οι δύο γιοι της. Κυβερνητικά στελέχη έδειξαν στους δημοσιογράφους τα σώματα των δύο παιδιών και είπαν ότι είχαν σκοτωθεί σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ νωρίτερα την ίδια ημέρα. Όμως, παρά την επιβεβαίωση ότι μια αεροπορική επιδρομή είχε πραγματοποιηθεί, εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας, δήλωσε ότι οι βόμβες είχαν χτυπήσει ένα "διατεταγμένο και ελεγχόμενο στόχο".



http://activistika.blogspot.com/