9/8/11

Κλείνει το Στρατολογικό Γραφείο και στα Χανιά

Μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα μπορεί το κοινό να εξυπηρετείται απο το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων καθώς στην συνέχεια κλείνει για να μεταφερθεί στο Ηράκλειο, όπου - απο τις 22 Αυγούστου - εκεί θα πρέπει να απευθύνονται όλοι όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν για στρατολογικά θέματα από τον Πλάτανο Κισάμου μέχρι και τον Ζάκρο Σητείας.  


Το ίδιο θα ισχύει και για τα Στρατολογικά Γραφεία Ρεθύμνου και Λασιθίου, καθώς, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας , συγχωνεύονται στην Στρατολογική Υπηρεσία Κρήτης, τα γραφεία της οποίας θα βρίσκονται στην διεύθυνση Πιτσουλάκη και Καραισκάκη 2, Πατέλες.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο για τα στρατολογικά τους θέματα.  Και μπορεί κάποιοι να κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όμως είναι ήδη γνωστό πως αρκετά ΚΕΠ καταργούνται, ενώ πολλά περισσότερα είναι έτοιμα για κλείσιμο λόγω λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτά. 





Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν πολλά στρατολογικά θέματα που είναι νομικής φύσεως και απαιτούν την προσωπική παρουσία του ενδιαφερομένου. Για τον σκοπό αυτό στο Στρατολογικό Γραφείο Χανίων υπηρετούσαν και νομικοί στρατιωτικοί. Σύμφωνα με πολλούς η "οριζόντια" κατάργηση των Στρατολογικών Γραφείων είναι αδικαιολόγητη και θα έπρεπε να εξεταστεί το θέμα ξεχωριστά, εαν συνυπολογιστεί πως αρκετά - όπως των Χανίων - είχαν ελάχιστο κόστος καθώς στεγάζοντο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.




www.flashnews.gr