6/3/12

Χωρίς ηλεκτρικό 22.000 νοικοκυριά στη Γαλλία μετά από χιονοπτώσεις

Σχεδόν 22.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Τρίτη στη βόρεια Γαλλία, μετά τις χιονοπτώσεις της Δευτέρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Γαλλίας.
«Στις 07:00 η ώρα, 22.000 νοικοκυριά, από τα οποία 14.000 στη νότια Λιλ, και 8.000 στη Μομπέζ της βόρειας Γαλλίας δεν έχουν ακόμη ηλεκτρικό ρεύμα» ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

«Η κατάσταση προβλέπεται να βελτιωθεί μετά το μεσημέρι» πρόσθεσε.

Σχεδόν 140.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα από το απόγευμα της Δευτέρας στη βόρεια Γαλλία και το Πα-ντε-Καλέ, μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή το πρωί.

Η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας αποκαταστάθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, μετά τη διακοπή των δρομολογίων από και προς τη Λιλ, εξαιτίας της καταστροφής εναέριων καλωδίων που προκάλεσε πτώση γραμμής υψηλής τάσης στο επίπεδο της περιοχής Σεκλέν, και κατά συνέπεια τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε 20.000 νοικοκυριά στην περιοχή.
Οι αμαξοστοιχίες Thalys από τη Γαλλία προς το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, το Eurostar προς το Λονδίνο και τα τρένα υψηλής ταχύτητας στη βόρειας Γαλλίας είχαν διακόψει τα δρομολόγιά τους.

Αρκετά μοντέλα και σχεδιαστές μόδας που βρίσκονταν στο Παρίσι για τη γαλλική εβδομάδα μόδας αντιμετώπισαν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Την Τρίτη η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, υπάρχουν, ωστόσο, καθυστερήσεις σε τρία τρένα υψηλής ταχύτητας που αναχωρούν από τη Λιλ.

Οι τοπικές συνδέσεις του σιδηροδρομικού περιφερειακού δικτύου εξπρές (RER) επίσης επλήγησαν στην περιφέρεια του Παρισιού και 7.000 υπάλληλοι έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συνολικά 100 αμαξοστοιχίες εκτέλεσαν τα δρομολόγιά τους με καθυστερήσεις και 40.000 ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν, σύμφωνα με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους που ανακοίνωσαν ότι πιθανότατα θα ληφθούν μέτρα για να αποζημιωθούν τα θύματα.