30/9/12

Αυξάνονται από 1/10/2012 τα διόδια

Αυξημένο κατά 20% θα είναι από αύριο το κόστος διέλευσης των διοδίων της Εγνατίας οδού.
Οι τιμές των διοδίων από την 1η Οκτωβρίου διαμορφώνονται ως εξής:

Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα στο 1,70 ευρώ (από 1,40), για ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,2 μ. στα 2,40 ευρώ (από 2), για τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. στα 6 ευρώ (από 5) και για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. στα 8,40 ευρώ (από 7).

Σήμερα στην Εγνατία οδό λειτουργούν έξι σταθμοί διοδίων, ο σταθμός Μαλγάρων που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, στον Πολύμυλο Κοζάνης, στο Μαλακάσι Καλαμπάκας, στα Τύργια Θεσπρωτίας και στον Ίασμο Κομοτηνής.



Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την κατασκευή έξι Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) κατά μήκος της Εγνατίας οδού.

Οι ΣΕΑ θα είναι έτοιμοι την άνοιξη του 2014 και θα γίνουν στο Ωραιόκαστρο (διπλός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), στη Νέα Καρβάλη Καβάλας (μονός στον αριστερό κλάδο), στη Σιάτιστα (μονός στον αριστερό κλάδο), στον Πολύμυλο (μονός στο δεξιό κλάδο), στο Περιστέρι Ιωαννίνων (μονός στον αριστερό κλάδο) και στον Ταξιάρχη Γρεβενών (στον δεξί κλάδο).