24/9/12

Forbes: Εξι Ελληνοαμερικανοί ανάμεσα στους πλουσιότερους της Αμερικής

Η Ομογένεια και πάλι ξεχωρίζει…. Για άλλη μια αποδεικνύεται πως οι Ελληνες στο εξωτερικό μεγαλουργούν. Ξεχωρίζουν και πετυχαίνουν. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως για άλλη μια φορά στην περίφημη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες των ΗΠΑ, συγκαταλέγονται και έξι Ομογενείς. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, η συνολική περιουσία των Ελληνοαμερικανών,  ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολλάρια.
Συγκεκριμένα, στον ετήσιο κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών πολιτών του περιοδικό «Forbes», πρώτος ανάμεσα στους Ομογενείς είναι ο ελληνο-ιταλικής καταγωγής Τζον Πολ Ντετζόρια ( 92η θέση), με περιουσία στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο 68χρονος Ντετζόρια είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά, και διαμένει στο Oστιν του Τέξας. Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών.
Ο Ελληνοαμερικανός Τζον Κατσιματίδης, με καταγωγή από την Νίσυρο, φιγουράρει στην ν 132η θέση με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ομογενής κροίσος ζει στη Νέα Υόρκη και αντλεί τον πλούτο του κυρίως από την εταιρεία του «Red Apple Group», που ελέγχει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης. Μεγάλο μέρος των εσόδων του, εξάλλου, προέρχονται και από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνοαμερικάνικης κοινότητας και πρόσφατα είχε βάλει και υποψηφιότητα για δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Ο επόμενος στον κατάλογο του «Forbes» ομογενής, στην 239η θέση, είναι ο Τζιμ Ντέιβις, ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών ειδών «New Balance», με περιουσία στα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην 250η θέση βρίσκεται ο Μάικλ Ζαχάρης, με προσωπική περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από τις πλούσιες δραστηριότητές του στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Στην ίδια θέση, εξάλλου, είναι και ο ομογενής Τζορτζ Αργυρός, με έδρα το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα, με περιουσία επίσης 1,9 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η παρουσία των ομογενών στον φετινό κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών ολοκληρώνεται με τον 66χρονο Ντιν Μητρόπουλος, από το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ. Ο Μητρόπουλος βρίσκεται στην 360η θέση, με προσωπική περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η περίπτωση των παραπάνω 6 Ομογενών αποδεικνύει πως οι «Ελληνες μπορούν».