17/9/12

Τα νέα iPods της Apple


Η Apple παρουσίασε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του iPhone 5 και τα νέα της iPods. Ξεκινώντας, ο Greg Joswick σημείωσε πως η εταιρεία έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 350 εκατομμύρια συσκευές αυτής της κατηγορίας και ξεκίνησε με την αποκάλυψη του νέου iPod nano. Πρόκειται για το έβδομης γενιάς μικρό multimedia player που είναι υπερβολικά λεπτό (38% κάτω σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο!) και έχει πιο μακρόστενη οθόνη 2.5 ιντσών με υποστήριξη πολλαπλών σημείων επαφής.

Ακόμη, θα προσφέρει FM tuner και DVR λειτουργία και ασύρματο streaming μουσικής (Bluetooth), ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας θα απαιτεί το νέο Lightning connector. Θα προσφέρει 30 ώρες αναπαραγωγής μουσικής.


Επόμενη στάση το iPod touch, το οποίο παρουσιάστηκε και για τον gaming χαρακτήρα του με πάνω από 175 χιλιάδες αντίστοιχες εφαρμογές στο App Store. Πρόκειται για το πέμπτης γενιάς iPod touch που θα έχει πάχος 6.1 χιλιοστά και θα ζυγίζει 88 γραμμάρια. Από οθόνη έχουμε διαγώνιο 4 ιντσών, ενώ θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Α5 που θα μπορεί να αποδώσει έως και 7 φορές πιο γρήγορα τα γραφικά από τα παλιότερα μοντέλα. Η μπαταρία του θα προσφέρει 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και 8 ώρες video, επιδόσεις λίγο πιο πάνω από το iPod touch τέταρτης γενιάς. 



 Όσον αφορά στις τιμές (για την αγορά των ΗΠΑ):
- το iPod Shuffle των 2GB παραμένει στα 49 δολάρια
- το iPod nano των 16GB κοστίζει 149 δολάρια
- το τέταρτης γενιάς iPod touch κοστίζει (16GB 199$, 32GB 249$)
- το πέμπτης γενιάς iPod touch στα 299$ για το μοντέλο των 32GB και στα 399$ για αυτό των 64GB



πηγη: enternity