19/9/12

Ογδόντα πέντε παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία κατέγραψε η Τροχαία

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες Τροχαίας όλης της χώρας έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το πρώτο τετραήμερο της σχολικής περιόδου (11/9-14/9) πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 2.761 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 85 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία.
Οι παραβάσεις αυτές αφορούν κυρίως την έλλειψη δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), την έλλειψη ζωνών ασφαλείας, την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και τη χρήση φθαρμένων ελαστικών. Σε έξι περιπτώσεις τα λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν, εξαιτίας βασικών ελλείψεων που διαπιστώθηκαν.
Το πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδιασμού που έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Αστυνομίας, περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:
- Τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.

-Την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.
- Την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), προκειμένου να υπάρξει αποκατάστασή τους.

- Την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
Πηγή: ΑΜΠΕ