16/9/12

Οι 7 «ενοχλητικοί τύποι» στο σινεμά

Πόσες φορές σας έχει τύχει να προσπαθείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία στον κινηματογράφο και να μην έχει ανάλογη διάθεση ο διπλανός σας;

Μερικές φορές μπορεί να γίνει αρκετά εκνευριστικό, φτάνοντας σε σημείο να σε πείθει να βλέπεις dvd την επόμενη φορά!


Αν χωρίζαμε τους «ενοχλητικούς του κινηματογράφου» σε 7 κατηγορίες, θα μπορούσαν να είναι οι εξής:


1) Ο υπερβολικός

Είτε πρόκειται για κωμική σκηνή, είτε για δραματική, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακουστεί. Ζει την κάθε ταινία και δεν το κρύβει. (Ας τη ζήσει σε dvd άλλη φορά).

2) Ο κρυωμένος

Φαίνεται ότι μόνο εσύ ανησυχείς για το αν θα κολλήσει ο κρυωμένος διπλανός σου και τους υπόλοιπους που παρακολουθούν την ταινία. Απομακρύνσου από κοντά του, πριν κολλήσεις καμιά γρίπη.

3) Ο ομιλών στο κινητό

Τι κι αν πριν την έναρξη ταινίας παίζει το σήμα «κλείστε το κινητό σας», ο διπλανός σας δεν δίνει σημασία. Θα χτυπήσει το κινητό, θα μιλήσει με την ησυχία του και θα περιμένει το επόμενο τηλεφώνημα.

4) Οικογενειακή συγκέντρωση

Τι «καλύτερο» από το να υπάρχει ένα μωρό που κλαίει στο διπλανό σου κάθισμα και φυσικά να μη σταματά αν δε σε εκνευρίσει αρκετά; (Μα επίτηδες το κάνουν;).

5) Ο πολυλογάς

Παραδεχτείτε το. Έχετε όλοι πέσει κοντά σε πολυλογά στον κινηματογράφο. Είτε μιλά για την ταινία, είτε θυμάται άσχετα περιστατικά, είναι ικανός να σας χαλάσει την συγκέντρωση. (Φυσικά και του λέτε να σταματήσει επιτέλους).

6) Ο ενοχλητικός

Είναι αρκετά ενοχλητικό να μην έχει ο διπλανός σου ησυχία και να σε σηκώνει για να πάει τουαλέτα, να μετακινηθεί, να μιλήσει έξω στο τηλέφωνο και άλλες εκνευριστικές καταστάσεις. (Όταν φτάσετε στο αμήν, τον βάζετε να σηκώνει τους υπόλοιπους από την άλλη άκρη της σειράς).

7) Ο «φαγανός»

Αυτή κι αν είναι συνηθισμένη κατηγορία. Όλοι κρατούν από ένα ποπ-κορν στο σινεμά. Δυστυχώς κάποιοι το απολαμβάνουν περισσότερο, είτε τρώγοντας και κάνοντας φασαρία, είτε πετώντας στους «τυχερούς» μπροστινούς τους. Ναι, όταν μιλάμε για πιτσιρίκια, όλα είναι πιθανά.

Γενική συμβουλή δεν υπάρχει. Οι επιλογές, ωστόσο, είναι οι ακόλουθες:


α) Το ρίχνετε στην κατ’ οίκον ψυχαγωγία.

β) Περνάτε από λεπτομερέστατο έλεγχο τους διπλανούς σας πριν κάτσετε.
γ) Κάθεστε τελευταία σειρά στη γωνία και εύχεστε να είστε τυχεροί.
δ) Δεν αφήνετε σε ησυχία όποιον τύπο διπλανού πετύχετε. Υπάρχει κίνδυνος να γίνετε αντιπαθητικοί.
ε) Υιοθετείτε εσείς έναν από τους παραπάνω τύπους!

Πηγή: mediasoup.gr