24/9/12

Απίστευτο! Εστιατόριο 80 μέτρα κάτω από τη γη!

Ένα ορυχείο 115 ετών επιλέχθηκε ως η κατάλληλη τοποθεσία για το μοναδικό pop-down εστιατόριο στον κόσμο, όπου οι επισκέπτες κατεβαίνουν 80 μέτρα κάτω από το έδαφος για να απολαύσουν όχι μόνο την ποιοτική κουζίνα του σεφ Timo Linnamaki αλλά και το απόκοσμο περιβάλλον στο «Muru», στην πόλη Lohja της Φινλανδίας.

«Μετά τα pop-up εστιατόρια που… αναδύονται κατά δεκάδες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σκέφτηκα να δημιουργήσω το πρώτο pop-down reastaurant στον κόσμο, μεταφέροντας την έννοια της υψηλής εστίασης αρκετά επίπεδα… χαμηλότερα! Μέσα σε ένα ορυχείο, για παράδειγμα», λέει ο σεφ για την ιδέα του.  Εντελώς αποκομμένο από τον κόσμο, το «Muru» (που σημαίνει «ψίχουλα στα Φινλανδικά), δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό και στους πελάτες του να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία της προετοιμασίας και της κατανάλωσης κάτω από το έδαφος, σε ένα εν λειτουργία ορυχείο ασβεστόλιθου! 

Αν και αυτό δεν μοιάζει να ενοχλεί κανέναν. Το αντίθετο, μάλιστα!  Μπλε φώτα στους τοίχους και την οροφή δημιουργούν ένα απόκοσμο περιβάλλον, το οποίο συνδυάζεται άριστα με την γκουρμέ κουζίνα που έχει επιλέξει ο σεφ να προσφέρει στους πελάτες του, κερδίζοντας επάξια αρκετά βραβεία από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας του.