14/9/12

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:Τέσσερις νεκροί και 29 τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου

Τραγωδία στη Χαλκιδική με τέσσερις νεκρούς και 29 τραυματίες όταν τουριστικό λεωφορείο ανετράπη τα ξημερώματα στις 4.30, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου. Στο λεωφορείο επέβαιναν 51 Ρώσοι τουρίστες. Το λεωφορείο μετέφερε τους επιβαίνοντες από τη Χαλκιδική στο αεροδρόμιο.

Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ, ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Κυριακίδης, οι Ρώσοι τουρίστες βρίσκονταν σε διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και μετέβαιναν με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους. Την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή έβρεχε, ενώ χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να εγκαταλείψουν το λεωφορείο.
Οπως ανακοινώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, ο συνολικός αριθμός των διακομισθέντων μέσω ΕΚΑΒ ήταν συνολικά 33. Εξ αυτών 29 ήταν τραυματίες και 4 διακομίστηκαν νεκροί. 

Στο Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» διακομίστηκαν 20 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ και επιπλέον 17 τραυματίες διακομίστηκαν με άλλα μέσα (σύνολο 39). Από τους 37 συνολικά τραυματίες, οι 17 (13 ενήλικες και 4 παιδιά), εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία στο Νοσοκομείο, ενώ στους υπόλοιπους 20 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απήλθαν. Από τους 17 εισαχθέντες οι 3 αντιμετωπίστηκαν

χειρουργικά (2 ενήλικες και 1 παιδί). Κανένας από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε όλους τους τραυματίες παρέχεται συνεχής ψυχολογική υποστήριξη.

Στο Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» διακομίστηκαν 9 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ. Εξ αυτών, 2 περιστατικά αντιμετωπίσθηκαν χειρουργικά και βρίσκονται εκτός κινδύνου, 1 τραυματίας με κάταγμα Α4 βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα και μικροκατάγματα νοσηλεύονται για παρακολούθηση σε καλή γενική κατάσταση.