14/9/12

Σε αναταραχή ο μουσουλμανικός κόσμος

Εκατοντάδες εξοργισμένοι ισλαμιστές επιτέθηκαν την Παρασκευή εναντίον της γερμανικής και της βρετανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ.

Πέτρα του σκανδάλου η ταινία που προσβάλει το Ισλάμ, με τις αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο να εξαπλώνονται.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Γερμανίας, έσπασαν τζάμια και κατέβασαν τη γερμανική σημαία, υψώνοντας ισλαμική στη θέση της. Σύμφωνα με τo ΒΒC, διαδηλωτές έχουν εισβάλει και στη βρετανική πρεσβεία στην πόλη.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να αποτρέψει περίπου 5.000 διαδηλωτές από το να εισβάλουν στην αμερικανική πρεσβεία, που στεγάζονται σε διπλανά κτήρια στην πρωτεύουσα του Σουδάν.

Την ίδια ώρα στο Λίβανο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 25 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία.


Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ισλαμιστών έβαλε φωτιά σε εστιατόριο της αμερικανικής αλυσίδας KFC, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία που προβάλει τον Μωάμεθ.


Το εξαγριωμένο πλήθος φώναζε αντιαμερικανικά συνθήματα και συνθήματα κατά της επίσκεψης του Πάπα, ο οποίος βρίσκεται στη Βηρυτό.







Protest targets German embassy in Sudan από CNN_International


 πηγη:protothema