11/9/12

ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Νέος κύκλος έχει ανοίξει από τις δικαστικές Αρχές για τη δέσμευση νέων ακινήτων και λογαριασμών στο εξωτερικό κατηγορουμένων στην υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. 

Οι ανεπίσημες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον πήχη της αξίας των ακινήτων που έχουν ήδη εντοπιστεί και δεσμευθεί από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή σε 10 εκατ., ενώ οι δικαστές συνεχίζουν να αναζητούν και άλλους κρυμμένους θησαυρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη εντοπισθεί άγνωστοι λογαριασμοί που είχαν ανοίξει συγκεκριμένες εταιρείες, με έδρα φορολογικούς παραδείσους, που - κατά την κατηγορία - συνδέονται με πρόσωπα τα οποία ήδη ελέγχονται ποινικά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 
Και ενώ η δικαστική έρευνα μπαίνει στην τελική της ευθεία, ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει απέναντί του πλέον και το ελληνικό Δημόσιο. Νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου έχουν ήδη δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για τη βλάβη που φέρεται να έχει προκαλέσει ο πρώην υπουργός από την έκνομη δραστηριότητα που του αποδίδεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο.


Οσο προχωρά πάντως η η επεξεργασία των στοιχείων, εισαγγελείς και ανακριτές ανακαλύπτουν άγνωστες πτυχές της υπόθεσης. Ενα από τα κομμάτια του παζλ είναι τα έξοδα που φέρεται ότι έκανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος για τους σκοπούς της εκλογής του στο Κοινοβούλιο. Στο αρχείο του, περιγράφουν οι δικαστές, βρέθηκαν μεταξύ άλλων χειρόγραφες σημειώσεις που αναγράφουν: «ποσό 100.000 ευρώ δόθηκε σε "Γύφτο Μπάκας", ενώ ποσό 30.000 ευρώ δόθηκε για "ρωσοπόντιους εδώ", ποσό 350.000 ευρώ για "789 εισιτήρια ρωσοπόντιων από Ρωσία" και το ποσό των 230.000 ευρώ για "1.150 Διαρκείας ΠΑΟΚ"». Στην ίδια σελίδα αναφέρονται ως εκκρεμότητες 140.000 για «Ακριτίδη», 50.000 για «Φιλοθέου», 50.000 για «Εκδήλωση Ι. Μ. Β» (σ.σ.: αναφέρεται προφανώς σε εκδήλωση της Μονής Βατοπεδίου) και 80.000 για «Επιπλέον 160 απόψε από Ρωσία». 



Ρεπορτάζ : Μίνα Μουστάκα
(από ΤΑ ΝΕΑ)