12/9/12

Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των μέτρων - Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Επί ποδός βρίσκονται δάσκαλοι, καθηγητές, ένστολοι, γιατροί και εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι αντιδρώντας στις επικείμενες περικοπές των μισθών τους και στο πακέτο των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ, προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις. Εντονα είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.


Παιδεία
Μία ημέρα μετά το «πρώτο κουδούνι», οι δάσκαλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε τρίωρες στάσεις εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ.). ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Σε πενθήμερη αποχή έως την Παρασκευή παραμένουν και καθηγητές των ΤΕΙ, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι πανεπιστημιακοί ορισμένων σχολών.


ΑΔΕΔΥ

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, προανήγγειλε την κήρυξη νέας γενικής απεργίας σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ το αμέσως επόμενο διάστημα, με αιχμή τα νέα μέτρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

Υγεία

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ ανακοίνωσαν ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Την ίδια ώρα, σε επίσχεση εργασίας παραμένει και η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναμένεται σήμερα να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.


Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ ρολά κατεβάζουν για σήμερα τα φαρμακεία του Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.


Στρατιωτικοί
Ενστολη διαμαρτυρία διοργανώνουν σήμερα στις 16.30 μ.μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου) οι φορείς των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κλειστοί σήμερα και αύριο θα είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση των δημάρχων που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ. Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Συμμετοχή στην κινητοποίηση των αιρετών ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στους δήμους σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.00 π.μ.

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά του ΤΤ και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στην Αττική. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση τα γραφεία του Συνδικάτου στην Ομόνοια στις 11:00 το πρωί.