18/9/12

Οι γυναίκες έγιναν κυνηγοί και οι άνδρες τα θηράματα σύμφωνα με νέα έρευνα του ΑΠΘ

Η επαγγελματική και κοινωνική ανεξαρτησία του λεγόμενου ωραίου φύλου όπως αποδεικνύεται έχει φέρει τα πάνω κάτω...στη σεξουαλική συμπεριφορά και των δύο φύλων.Οι γυναίκες έγιναν κυνηγοί, οι άνδρες θηράματα και... όχι μόνο!Σύμφωνα με έρευνα Ελλήνων επιστημόνων του ΑΠΘ, που έγινε σε άνδρες και γυναίκες από 30 έως 50 ετών υψηλού μορφωτικού επιπέδου, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα, όπως δημοσιεύονται στο iatropedia:

Το ισχυρό φύλο δεν συμπαθεί και πολύ τις χειραφετημένες γυναίκες. Σε ερώτηση σχετικά με το τι τους ενοχλεί περισσότερο στη σύγχρονη γυναίκα, οι 7 στους 10 (73,4%) άντρες δήλωσαν την επιθετικότητα ως άκρως αρνητικό στοιχείο.
Ακολουθούν: η “ανεπαρκής σύντροφος” με ποσοστό 54%, η “ανεπαρκής μητέρα” με 47,3%, η “πολυγαμία” με 18,7% και η “ανεπαρκής νοικοκυρά” με 14%. Όπως φαίνεται από την έρευνα οι άνδρες επιμένουν παραδοσιακά. Και οι γυναίκες από την άλλη δεν αντέχουν τους άνδρες που ...ξεχνούν το αρσενικό τους ταμπεραμέντο.

Στην ερώτηση “Τι σας ενοχλεί περισσότερο στο σύγχρονο άνδρα”, 7 στις 10 γυναίκες απαντούν την “αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών”. Επίσης 7 στις 10 δεν εκτιμούν την “έλλειψη αυτοπεποίθησης”, 5 στις 10 τη “χαμηλή κοινωνικότητα”, ενώ ένα ποσοστό, 41,3%, ενοχλείται από την έλλειψη αρρενωπής εικόνας.

Ενδεικτικό πάντως των σύγχρονων τάσεων είναι πως σε περιόδους απουσίας μόνιμου ερωτικού συντρόφου, 4 στις 10 γυναίκες πηγαίνουν στα μπαρ για να εντοπίσουν το ...θήραμα που τις ενδιαφέρει. Αντίθετα, οι άνδρες καταφεύγουν στο Ιντερνετ (20,7%), στις παραγγελίες ερωτικών συντρόφων μέσω πρακτορείων (13,3%), περιορίζονται στο διαδικτυακό σεξ (7,4%), ή επισκέπτονται, απλά, έναν οίκο ανοχής (6%).